sâmbătă, 19 februarie 2011

Felicitari, Cristina Neagu!

Ieri, la Malmo, in fata a 12.000 de spectatori, Cristina Neagu, jucatoarea Oltchimului din Ramnicul Valcea, a primit trofeul pentru “Cea mai buna jucatoare de handball a lumii”, acest pretios trofeu fiind oferit in premiera unei romance.
Aceasta performanta este cu atat mai mare cu cat Cristina are doar 23 de ani, neimpliniti, ea fiind nascuta in data de 26 august 1988 in Bucuresti. La varsta de 12 ani, ea intra in lumea handbalului, la Clubul Sportiv Scolar nr. 5. In 2005 primeste un trofeu despre care majoritatea lumii nu stie, acela de “cea mai valoroasa jucatoare a lumii” la Campionatul European de Junioare din Austria. In 2006, Cristina Neagu este remarcata de clubul Rulmentul Brasov, fiind transferata de acesta, unde dupa o perioada scurta este declarata “sportiva anului” in Brasov. In 2007 isi face debutul si la nationala Romaniei de senioare. In 2009 se transfera la Oltchim, unde cunoaste si o serie impresionanta de succese.
Anul 2011, este anul in care acest procesc de crestere rapida in valoare a Cristinei este incununat asa cum se cuvine. Dupa acordarea trofeului, Cristina, vadit emotionata, a declarat: “Sunt foarte onorata pentru acest premiu, mi s-a indeplinit un vis. Am avut emotii mari la festivitate, iar premiul acesta are mare greutate”. Aceesi modestie care o caracterizeaza pe ea, dar si pe celelalte handbaliste din Romania.
Va puteti inchipui ce s-ar fi intamplat daca un roman ar fi castigat un trofeu similar la fotbal? Toata lumea vorbea despre acest lucru, cel putin o luna de zile; fotbalistul se credea de neatins, ziarele erau pline cu stiri despre el si despre eveniment. Acest lucru nu se intampla si in cazul Cristinei, al handbalului. De ce se vorbeste asa putin? De ce asa putini oameni cunosc aceasta incredibila performanta? Nu este corect, nu este deloc, dar asta e societatea in care traim. Nu stim sa ne evidentiem valorile! Lumea cunoaste mai bine lumea mondena, decat pe cea a handbalului, lume care face cu adevarat nume Romaniei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu