sâmbătă, 19 februarie 2011

Incotro se indreapta Romania?

Criza economica s-a instalat in urma cu vreo 2 ani si cateva luni, in Romania, cand majoritatea lua aceasta noua problema a statului si a intregii lumi doar ca pe o gluma, ca pe ceva ce a venit si va trece foarte repede. Sincer, asta credeam si eu, dar uitandu-ma in urma vad ca totul s-a transformat intr-o realitate crunta, realitate de care toti fugim, si constat, cu stupoare, ca datoriile si problemele oamenilor sunt din ce in ce mai multe si mai greu de digerat.
In aceste zile, circula o stire ce tine sa-mi dea dreptate, si anume aceea data de japonezi conform careia Romania se afla pe locul 12 mondial si primul in Europa ca risc de infometare a populatiei si asta din cauza lipsei banilor avuti de romani in buzunare, nu al lipsei de mancare.
Este totusi ciudat cum de pare ca ne pasa numai noua, celor ce simtim cu adevarat criza, pentru ca in toata aceasta mare problema a Romaniei noi suntem “cobaii”, niste “cobai”, insa, care nu mai pot suporta mult aceasta durere, aceasta greutate a zilelor noastre. De ce nu-i pasa si Guvernului? De ce nu le pasa celor ce conduc? E un raspuns simplu: pentru ei criza nu e aceeasi cu a noastra; ei mai pierd niste bani, noi pierdem de unde nu avem, dar poate ca asa si-au propus ei sa ajungem primii in Europa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu