sâmbătă, 19 februarie 2011

UE are grija de sanatatea noastra

In urma intrunirii Comisiei Europene, s-a luat decizia ca 6 substante chimice daunatoare sanatatii umane si a mediului, ce se regasesc in detergenti, tesaturi, vopsele, coperte de carti sau chiar automobile sa fie retrase in decursul a 3-5 ani din uz in toate cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene.
Aceasta decizie ce va avea un mare impact asupra multor sectoare, precum cel al industriei auto, al cosmeticelor, al textilelor; face parte dintr-un proiect pe nume “Reach”, prin care se cere autorizarea, inregistrarea si evaluarea substantelor chimice.
Cele 6 substante (musk xylene, MDA, HBCDD, DEHP, BBP, DBP) sunt toxice, cancerigene si astfel ele nu vor mai putea fi vandute decat cu autorizatie speciala.
Aceasta este o initiativa care ma bucura, din partea celor de la Comisia Europeana, pentru ca in opinia mea este un pas important pentru inlaturarea substantelor ce ne pot afecta sanatatea si mediul, si totodata este un rezultat bun al cercetarilor efectuate, ceea ce ne arata ca cei din Comisia Europeana chiar nu stau degeaba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu